İnşaat sektörü hızla büyümekte ve çevresel koşullar sürekli değişmektedir. EPO, yeni inşaat ve kimya teknolojileri geliştirmekte ve bunlara uygun üretimler gerçekleştirmektedir. Üretilen malzemelerin onaylarının hızla alınıp uygulanması temel prensibidir. Bu teknolojileri geliştirirkek esas amaç ekonomik verim ve kullanım kolaylığıdır. İnşaat yapım süresinin kısaltılması, enerji ve işgücü maliyetlerini azaltarak, betonun dayanıklılığı ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı kalarak inşaat sektörüne katkıda bulunmaktadır.
EPO Beton Katkıları betonun taze ve/veya sertleşmiş haldeki özelliklerini değiştirmek için karıştırma işlemi sırasında su, agrega ve çimento dışında betona çok düşük miktarda ilave edilen organik ve inorganik kimyasal maddelerdir. Betonda kalite, durabilite ve yüksek performansı sağlamak için EPO gerekli katkıların üretimini gerçekleştirmektedir:
Ön laboratuvar çalışmaları ve endüstriyel denemelerle çimento fabrikaları için toplam performans hedefine en uygun olan katkı belirlenir. Çimentonun çevre ve insan sağlığı ilişkisi dikkate alınarak proses kontrolleri sürdürülür.
EPOMIX Çimento Katkıları çimento değirmeninin kapasitesini ve çimento akışkanlığını arttırırlar. Çimento kalitesini ve performansını yükseltirler, enerji tasarrufu sağlarlar ve maliyetler düşer.EPO düşük enerji, yüksek verim ve çevreci çözümler için EPOMIX Çimento Katkı Türleri’ni önerir:
Sistem Güçlendirme
Eleman Güçlendirme
Beton elemanlar için FRP güçlendirme sistemleri, geleneksel yöntemlere alternatif olarak yaygınlaşmaktadır. FRP sistemlerinin hafif olmaları, kolay uygulanabilmeleri, korozyona uğramamaları ve çok yüksek çekme kapasitesi sebebiyle çeliğe karşı mükemmel bir alternatiftir. Bu amaç doğrultusunda EPO, FRP ürünler ve epoksi esaslı yapıştırıcılar geliştirir ve bu ürünlerin uygulamalarını çeşitli güçlendirme projeleri için sürdürür.
Betonarme Elemanlarda Çelik Takviye ile Güçlendirme Uygulamaları
Epoksi Ankraj Uygulamaları
Epoksi Enjeksiyon
EPO beton korumada ekonomik çözümler sunar ve yeterli performans için en uygun ürünleri önerir. Onarım amacıyla kullanılan malzemelerin mekanik ve durabilite özelliklerinin yüksek olmasının yanısıra bu malzemelerin alt yapı betonu ile de uyumlu olması gerekir.
Gerek laboratuvar şartlarında ve imalatlar sonucu yapılan deneyler, gerekse uygulamalar sırasında gözlenen gerçekler göstermiştir ki, beton onarımlarında kimyasal ve mekanik özellikleri açısından çimento esaslı tamir harçları kullanmak doğrudur. Bu amaçla geliştirilen özel yöntem ve ürünler:
Endüstriyel Zemin Kaplaması
Zemin kaplama iç ve dış mekanlarda bulunan beton yüzeyinin korunmasını ve muhafaza edilmesini sağlar. EPO Endüstriyel Zemin Sistemleri yüzeye yapışma aderansı yüksek, aşınma ve sürtünmeye dayanıklı, UV ışınlarından etkilenmeyen, renk değiştirmeyen, formatları gereği istenildiğinde elastik veya sert bir zemin tabakası oluşturan derzsiz (ek yeri olmayan) estetik görünümlü, anti bakteriyel ürünlerdir.
Beton Yüzey Koruyucu ve Sertleştiriciler
Endüstriyel zeminlerin en önemli sorunlarından biri çıplak beton yüzeylerin tozuması ve yük altında erken bozulmasıdır. Daha yüksek servis ömrü imalat aşamasında veya hemen sonrasında çimento esaslı EPOBASE yüzey sertleştirici veya EPOPOL yüzey koruyucu kaplamayla sağlanabilir. Böylece tozumayan, su geçirimsizliği daha yüksek ve aşınma dayanımına sahip zeminler elde edilir. Sağlıklı zeminler için EPO belirtilen ürünlerini önerir:
EPO İzolasyon ve Koruma Sistemleri ısı,su,ses ve yangın gibi zararlı etkenler karşısında yapıda korunum, dayanım ve geçirimsizliği hedefleyen malzemeleri, çözümleri, detayları ve uygulamaları içerir. Yapıların iç ve dış etkenlerden korunması ancak standartlara uygun izolasyon ile sağlanır.
Yapısal Geçirimsizlik
Yapılarda geçirimsizliği arttırmak için beton elemanların imalatı sırasında kolaylık sağlamak, betonun kalitesini arttırmak istenen özelliklerin verilmesini sağlamak, durabilitesini arttırmak ve su geçirimsizliği elde etmek amacıyla toz ya da likit yapı kimyasalları kullanılır. Bu amaçlar doğrultusunda kullanılan EPO Yapı Kimyasalları:
Beton Katkıları
Harç Katkıları
Derz Malzemeleri
Yüzeysel Geçirimsizlik
Yapısal korumanın durabilite açısından sağlanmış olması teknik açıdan tek başına yeterli değildir. Bu sebeple atmosferik etkilere karşı betonarme yapılar bulunduğu iklim koşullarına uygun standartlarda yüzeysel koruma altına alınmalıdır. Temel, perde, duvar, döşeme, havuz ve su ile temas eden tüm betonarme unsurlara yüzeysel su yalıtımı yapılmalıdır. Bu tip yapı elemanlarına içten ve/veya dıştan (negatif ve pozitif taraftan), su izolasyonu uygulanır. Yüzeysel geçirimsizliği sağlamak için EPO çimento, bitüm ve akrilik esaslı malzemelerin üretimini gerçekleştirmektedir.
Çimento Esaslı Malzemeler
Bitüm Esaslı Malzemeler
Akrilik Esaslı Malzemeler